Afbeelding met persoon, vrouw, kleding, muur

Automatisch gegenereerde beschrijving

U wilt uw mond goed verzorgen maar u weet niet hoe u dit het beste kunt aanpakken. Wij maken hier een lijst waar u vooral aan moet denken om uw mond goed te verzorgen.

Het is altijd van belang om uw gebit goed te poetsen probeer dit ongeveer 3 keer per dag te doen, en het beste is om dit te doen na een maaltijd. Ook is het van belang dat u goed nadenkt wat u allemaal eet op een dag. Probeer een keer een dag te noteren wat u eet en drinkt. Dit is goed omdat u dan achter komt wat voor schadelijke dingen u nuttigt op een dag. Denk hierbij aan koffie en snoep wat u tussendoor eet en wat slecht is voor uw mondverzorging.

De tips:
1. poets elke dag 3 keer
2. Probeer regelmatig te flossen
3. Bezoek elke 6 maanden de tandarts
4. Spel uw mond met mondwater

deze tips die hierboven staan vermeld staan zijn erg nuttig omdat het uw mond zo er stralend uitziet.

Hoe moet je flossen? Afbeelding met persoon, muur, man, eten

Automatisch gegenereerde beschrijving
Probeer goed te flossen want zo komt u op plekken waar u met de tandenborstel niet komt. Tandplaque op de tanden en kiezen veroorzaakt gaatjes en tandvleesontsteking. De ruimtes tussen de tanden en kiezen zijn echter moeilijk bereikbaar met een tandenborstel. Afhankelijk van de grootte van de ruimte tussen de tanden en kiezen kan dit met floss, tandenstokers of ragers worden gedaan.

Oprollen:

Rol 45 cm flossdraad rond de middel- of wijsvinger (naar keuze) van één hand, en een klein deel rond de middel- of wijsvinger van de andere hand. (Door gebruik van je middelvinger houd je je wijsvinger vrij om de floss te bewegen.) Dat lijkt misschien veel, maar je wil genoeg schone draad overhouden om al je tanden te reinigen.Houd een stukje floss van ongeveer 3 tot 5 cm vast tussen je duimen en wijsvingers. Gebruik je duimen om de floss tussen je bovenste tanden te werken.

Aanwijzingen:

Houd 3 tot 5 cm floss strak tussen je vingers. Gebruik je wijsvingers om tussen je onderste tanden te flossen.

Waarom flossen, stoken of ragen?

Ook al poets je de tandplaque nog zo zorgvuldig weg met de tandenborstel, helemaal tussen de tanden en kiezen kom je nooit. Daarom blijft daar na het poetsen altijd tandplaque achter. Gaatjes en tandvleesontsteking komen daarom meestal tussen de tanden en kiezen voor. Tandvleesontsteking geeft meestal geen klachten waardoor het lang onopgemerkt kan blijven. Tandvlees dat gaat bloeden bij het gebruik van de tandenborstel, floss, tandenstokers of ragers is in ieder geval ontstoken. Uiteindelijk kan tandvleesontsteking er toe leiden dat tanden en kiezen los gaan staan en eruit vallen. Poetsen alléén is dus niet voldoende; ook de ruimten tussen de tanden en kiezen moeten elke dag worden gereinigd.