Voor de behandeling

Voor de behandeling hoeft u nergens rekening mee te houden. U mag alles gewoon eten en drinken. Wel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat het afgeraden wordt om de eerste drie uur na de behandeling iets te nuttigen.

Natuurlijk proberen we de wachttijden zoveel mogelijk voor u te beperken.
Toch is het verstandig om minimaal een week van te voren u afspraak bij ons te maken.
Dan kunnen we de afspraak op een voor jou gunstige datum en tijdstip inplannen.

Tijdens de behandeling

In de praktijk blijkt het materiaal waarvan witte vullingen zijn vervaardigd (composiet) toch heel redelijk mee te bleken. Mocht na een bleekbehandeling toch een kleurverschil ontstaan, dan kan je tandarts dit gemakkelijk verhelpen door composiet te gebruiken in de nieuwe tandkleur. Kronen/bruggen zijn vaak al wat witter dan de tanden en verkleuren bovendien minder snel. Het is daarom meestal geen probleem om een behandeling uit te voeren. Mocht je het nodig vinden dan kan de tandarts vullingen en/of kronen voor je vervangen. Op die manier kan de kleur precies worden afgestemd op de nieuwe kleur van je tanden. Wij zullen je hierin vanzelfsprekend adviseren.

Tijdens de behandeling maken wij het je zo gemakkelijk mogelijk. Je kan op onze beeldschermen de leukste series en films zien of vrolijke muziek luisteren.

Tijdens de behandeling krijg je een mondspreider in. Deze is er alleen voor om de tanden vrij te houden van de lippen. Het is niet bedoeld om de kaken uit elkaar te zetten en voelt niet alsof er een afdruk wordt genomen. We weten uit ervaring dat dit door iedereen goed is vol te houden. Mocht iemand hier angstig voor zijn, dan zullen we eerst heel voorzichtig uitproberen hoe de mondspreider aanvoelt vóór we met de behandeling beginnen.

U dient direct na de behandeling het totaalbedrag te voldoen.
U kunt bij ons contant betalen en krijgt meteen de factuur mee
Ook kunt u bij ons pinnen.

Na de behandeling

Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en als er zich aanslag en/of tandsteen vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Ter ondersteuning van je stralende lach kun je een tandpasta gebruiken die whitening bestanddelen bevat. Hiermee werk je nieuwe verkleuringen enigszins tegen.

Na een tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat.
Bij de meeste mensen wordt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter.
Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren.  De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl.  Drinkt u veel koffie en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. En dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig.

Nu Witte Tanden adviseert om na een behandeling de eerste 2 à 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water. Daarna kunt u het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool, mosterd, kerrie en tomaten ketchup. Koolzuurhoudende dranken moet u ook echt even laten.
Dit geldt voor de rest van de dag.
Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken.
De volgende dag kunt u weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Algemeen

Je tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van je tanden, waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling.

Doordat wij werken met een peroxidevrije gel die natuurlijke stoffen bevat is er nauwelijks tot geen gevoeligheid. Eventuele gevoeligheid aan de tanden is van tijdelijke aard en leidt niet tot een vergrotende normale gevoeligheid. Zo worden je tandvlees en blootliggende tandhalzen tijdens de behandeling afgedekt met een liquiddam. Dit is een beschermlaagje dat eerst vloeibaar op je tandvlees en blootliggende tandhalzen wordt aangebracht en daarna met een plasmalamp wordt uitgehard. Bij Nu Witte Tanden weet je dus zeker dat je tandglazuur niet wordt aangetast en dat je geen last zult krijgen van bijvoorbeeld irritatie aan je tandvlees of gevoeligheid aan de tandhalzen.

Tijdens een zwangerschap behandelen wij je niet. Als je na je zwangerschap borstvoeding gaat geven kunnen wij je niet behandelen.

Voor onze bleekbehandelingen werken wij volgens een non-peroxide methode met een gel die voornamelijk natriumbicarbonaat als effectief bestandsdeel bevat. Deze stof is ook bekend als natriumwaterstofcarbonaat en wordt door het lichaam zelf ook in grote hoeveelheden geproduceerd door de alvleesklier. Natriumbicarbonaat heeft als positieve bijwerking dat het tandplak helpt verminderen of zelfs verdwijnen. Daarnaast geven bestanddelen als kamille, granaatappel en natriumfluoride in de gel onder andere een versterking van het tandglazuur, waardoor stoffen moeilijker kunnen hechten en je tanden dus langer wit blijven!

Cosmotology produceert peroxidevrije tandenbleek gel speciaal voor Nu Witte Tanden.
Onze gel is in Europa gefabriceerd en getest. Deze tast het glazuur en de vullingen niet aan.

De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag die hierboven niet beantwoord wordt? Dan kunt u hieronder uw vraag aan ons doorgeven.